Cât a cheltuit Consiliul Județean Vrancea pentru maşina folosită de Marian Oprişan, în opt ani. „Consumul de combustibil este uriaș”

Cât a cheltuit Consiliul Județean Vrancea pentru maşina folosită de Marian Oprişan, în opt ani. „Consumul de combustibil este uriaș”
Marian Oprișan, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea (FOTO: Mediafax Foto / Alexandru Dobre)
Publicat: 21/01/2021, 19:39
Actualizat: 21/01/2021, 20:01

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a cheltuit, în opt ani, suma de 100.000 de euro pentru maşina folosită de Marian Oprişan, a declarat, joi, actualul președintele al CJ Vrancea, Cătălin Toma. Banii ai fost folosiți pentru combustibil şi întreţinere.

„CJ Vrancea are şase maşini, printre care şi maşina care a apărut prin toate pozele posibile şi imposibile, Toyota Land Cruiser V8. Maşina a fost achiziţionată pe 17 decembrie 2012 şi a făcut opt ani. În opt ani a făcut 284.000 de km, iar consumul de combustibil este uriaş, din punctul meu de vedere, vreo 74.000 de litri. Asta înseamnă, dacă adăugăm şi cheltuielile de întreţinere – vă dau un singur exemplu, în noiembrie, când maşina a avut o problemă, o singură piesă la ea a costat 12.700 lei – că în cei opt ani am cheltuit 100.000 de euro pe o maşină”, a declarat Cătălin Toma, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că maşina va fi trasă pe dreapta, deoarece la acest moment nu poate fi vândută sau dată cu titlu gratuit, pentru că nu a trecut de perioada de amortizare.

Maşina, achiziţionată în 2012, ar fi costat aproximativ 80.000 de euro şi ar fi fost folosită exclusiv de către Marian Oprişan, pe atunci președinte al CJ Vrancea, în prezent fiind vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea.

Cătălin Toma a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul activităţii la nivelul CJ Vrancea la trei luni de la preluarea mandatului de preşedinte al administraţiei judeţene, precizează sursa citată.

Marian Oprișan, unul dintre cei mai vechi „baroni” ai PSD, a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea

Social-democratul Marian Oprișan a trebuit să părăsească fotoliul de președinte al Consiliului Județean Vrancea, după 20 de ani în care a deținut această funcție. Considerat unul dintre cei mai vechi „baroni” ai PSD, Marian Oprișan a pierdut alegerile în fața candidatului comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma.

La alegerile locale de anul trecut, electoratul l-a putut vota direct pe președintele de CJ.

Cătălin Dumitru Toma, a câștigat președinția Consiliului Județean Vrancea, cu 44,4% din voturi (64.253 la număr), în timp ce Marian Oprișan (PSD) a obținut doar 40,5% din voturi (58.566 la număr).

Cătălin Dumitru Toma, despre victoria în fața lui Marian Oprișan: Înțelegem disperarea baronului. Mai avea puțin și făcea nunta de argint, dar din fericire vrâncenii au ales să-l trimită acasă la mama lui

Liberalul Cătălin Dumitru Toma l-a învins pe Marian Oprișan în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, potrivit numărotorii paralele a voturilor. Noul șef de CJ a declarat că „din fericire vrâncenii au ales să-l trimită acasă la mama lui”, pe cel care a deținut această funcție timp de 20 de ani, fiind considerat cel mai vechi baron al PSD.

După numărarea voturilor din 356 de secții din 359 din județul Vrancea, reprezentând 99,16 % din secții, Cătălin Dumitru Toma (PNL-USR-PLUS) cu 64.253 voturi (44,4 %) l-a învins pe Marian Oprișan (PSD), care are 58.566 voturi (40,5 %), și a obținut președinția Consiliului Județean. Restul candidaților au 21.800 voturi (15,1 %).

Cătălin Dumitru Toma a explicat că atât PSD cât și PNL au cerut renumărarea voturilor nule, dar asta nu va produce nicio schimbare a situației actuale, această acțiune fiind realizată, potrivit liberalului, din disperarea baronului PSD.

Am cerut reverificarea buletinelor nule, dar dacă ne uităm la statistica de acum 4 ani, este același număr de buletine nule, la nivelul județului Vrancea. Cu toate acestea și noi am cerut reverificarea acestor buletine nule. În primă fază, noi avem șapte, ei trei, deci proporția se păstrează ca rezultat pe care deja îl cunoaștem, alianța PNL USR-PLUS învingătoare”, a declarat liberalul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Nu este un banc! Acești doi soți au găsit lampa lui Aladdin! Care au fost...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Chişinăul sfidează Moscova printr-un acord de securitate cu UE. R. Moldova va fi inclusă în...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Halep a primit INTERZIS. Decizie finală în circuitul WTA. S-a anunțat fix acum
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×